Welkom op Gezond zijn!

Dit blog gaat over natuurlijk gezond zijn. Gezond zijn hebben we niet altijd in de hand. Maar door gezonder te leven houden we het wel veel langer vol. Wij leven in een consumptie maatschappij. Dat is geen nieuw begrip meer. Supermarkten liggen vol met mega verpakkingen junkfood en worden aangeboden of dit onze laatste kans zou zijn.

Maar als je na gaat denken of je dit werkelijk nodig hebt kom je meestal op hetzelfde antwoord uit; Nee, eigenlijk niet.

Nu is ons lichaam een bijna onverzadigbare opslagplaats die constant nieuwe ruimtes blijft zoeken om ingrediënten te verwerken en op te slaan. Hoe meer we aanbieden hoe meer ons lichaam gaat vragen. Als we ons ongemakkelijk gaan voelen en willen gaan lijnen protesteert ons lichaam als een echte workaholic. Het lichaam blijft vragen en krijgt meestal, als een lastig kind zijn zin.

Voor degene die wel bestand is tegen het protest van zijn lichaam zijn de reacties heftig. Want na een periode van aanbieden en een klein beetje verwerken vangt nu een periode van veel verwerken aan. Alles wat niet in het lichaam thuis hoort wordt eruit gewerkt. Bij het ene orgaan wat sneller dan bij het andere orgaan. Dit uit zich dan in vermoeidheid, huiduitslag, hoofdpijn of transpiratie. Uit frustratie nemen we gewoon weer een gevulde koek of stroopwafel uit de xl-verpakking.

Zo ontstaat het jojo-effect.

In de meeste gevallen is het daarom ook beter om niet te gaan lijnen maar om gezonder te gaan leven. Stapje bij stapje.

Dit blog is bedoeld voor mensen die zich hier in kunnen vinden. Gezond zijn komt bordenvol nieuws en producten te staan over natuurgeneeskunde, gezonde voeding en informatie over producten die je beter niet kan nemen.

Op die manier wordt je natuurlijk wijzer en kun je dat wat bij jou past tot je nemen of juist laten staan. ;-)